zondag 8 juni 2008

Deel 3 - San Diego naar Palm Springs


Deze map toont de rit van etappe 01 die door mij werd uitgestippeld met
Googlemaps. De echte freaks kunnen aan de slag met deze link:

Okay, here we go…
Het eerste hotel in San Diego is dus het Best Western Bayside Inn geworden.
Adres: 555 West Ash Street, San Diego, CA 92101.
In Googlemaps kun je onmiddellijk zien waar het hotel zich bevindt
In San Diego blijven we 1 volledige dag. We komen de 22e augustus aan, maar dan wel ’s avonds laat. De 23e is dan volledig voor ons. Eigenlijk is dat een beetje opzettelijk gedaan; we zullen serieus moe zijn van de reis, dan nog de jetlag erbij… Daarom blijven we 1 volledige dag in San Diego, ook een beetje om te “acclimatiseren”.
San Diego is een grote havenstad (2e grootste van Californië) met een zeer vervelend klimaat: alle dagen volle bak zon. Het ligt ook volledig zuidelijk, tegen de Mexicaanse grens.

Wat we dan die dag – de 23e – willen doen is:
1) Gaslamp Quarter (uitgaan, winkelen, bars,…)
2) Balboa Park (a “must see” in San Diego)
3) Eten (’s avonds) bij Fred's Mexican Café (schijnt goed te zijn)
Hopelijk zijn we voldoende uitgerust, want de 24e is het de “big day”. We hebben nl een auto gehuurd bij Avis in San Diego. Die auto staat intussen al vast; het wordt een Chevrolet Cobalt. Het schijnt dat je de auto krijgt die je vraagt, dus geen “Chevrolet Cobalt of een gelijkwaardig type”.


De Chevrolet Cobalt.

Nu ja, we zien wel. Het is niet de grootste auto, maar voor ons is hij meer dan groot genoeg. In verband met de bagage hebben we niet het kleinste model gekozen. De bagage zal het grootste deel moeten meereizen, vermits we van hotel naar hotel trekken.

De 24e vertrekken we dus naar Palm Springs voor de eerste etappe. We reizen via de Interstate 8 naar Guyamaca State Park, dan door Anza-Borrego State Park naar de Salton Sea. Langsheen de Salton Sea rijden we dan rechtsreeks naar Palm Springs, waar we zullen overnachten. Het hotel daar is het Palm Mountain Resort & Spa.
Normaal gezien moet je met deze link de eerste etappe kunnen zien zoals ik ze heb uitgestippeld met Googlemaps:
San Diego - Palm Springs

Impressie van Palm Springs.


Ik ben ook bezig met een “roadbook”. Dat is nl een beschrijving van de te volgen weg, met een opsomming van de bezienswaardigheden die we op die weg zullen tegenkomen. Bijna meter per meter volg ik de route en bekijk ik alles wat we in de buurt tegenkomen. Ik zoek alles op via het internet, en bepaal dan of het de moeite is of niet. Ook in zg. reviews bekijk ik het een en ander. Een hels karwei gvd, ik heb nog geen werk genoeg…

Wordt vervolgd…


Voor de geïnteresseerden, hier wat links m.b.t. de eerste etappe:
San Diego + verplaatsing naar Palm Springs
Googlemaps
Het hotel in San Diego
De stad San Diego
Gaslamp Quarter
Balboa Park
Freds Mexican Café
De auto
Hotel in Palm Springs

Geen opmerkingen: