maandag 9 juni 2008

Deel 8: Visalia, Californië naar Mariposa, Californië


Van Visalia via highways naar Yosemite National Park.
Zondag 31 augustus.
Vandaag het voornaamste bezoek: Yosemite National Park. We vertrekken vroeg en rijden in een stuk door naarYosemite South Entrance. Tussen Visalia en Mariposa is er toch niet echt veel te zien, dus is het aangewezen om wat meer grote banen te nemen. De rit gaat van Visalia naar Fresno en dan via Oakhurst rijden we het park binnen. Dit zou een ritje van ong. 2 uur zijn, dus als we om 8uur vertrekken zijn we daar om 10 uur. De rest van de dag hebben we vrij om het park te bezoeken. Ik hoop enkel dat het park dan niet overspoeld wordt door zondagstoeristen, vooral ook omdat het de volgende dag Labor Day is, een betaalde dag in de VS…
Het park Yosemite bevindt zich ong. 250 kilometer oostelijk van San Francisco (da’s de volgende etappe), in het midden van de Sierra Nevada, en sinds 1 oktober 1890 een nationaal park. Yosemite heeft een omvang van iets meer dan 3000 km². Het park staat bekend om zijn hoge watervallen, mammoetbomen (reuzensequioa), alpen-weiden en wilde rivieren. In 1984 is het park toegevoegd aan de werelderfgoedlijst.
Dat het park heel mooi is, kun je zien op de volgende webstek:
Yosemite NP


De rots "El Capitan" en de Merced River in Yosemite NP.

Na het bezoek verlaten we het park via de Ranger Station Arch Rock Entrance. We passeren het piepkleine stadje El Portal, en dan is het nog zo’n 30 mijlen naar onze volgende slaapzak:
Hotel Miners Inn, 5181 Highway 49N, Mariposa, CA 95338
Hier het hotel.
Mariposa – Spaans voor vlinder – is een klein rustig stadje. Zijn naam heeft het te danken aan de grote zwerm Monarch vlinders die daar komen overwinteren.
Hier wat info over Mariposa

Tenslotte nog de reisroute van Visalia naar Mariposa:
Etappe 8
To be continued…

Geen opmerkingen: