zondag 8 juni 2008

Deel 2 - de GPS en Google Maps

Onze GPS is binnengekomen !
Zware bevalling, er bestaan ook weer zoveel verschillende zaken. Tomtom, Garmin, Mio,… Zelfs Michelin heeft een systeem schijnt het. Echter, we wilden specifiek de VS erbij hebben en dan bleef enkel Tomtom nog over.
Een TomTom 920 leek ons wel wat duur. De kaarten van Europa & Amerika + Canada zitten daar standaard al in, maar toch… Een Tomtom Go 720 – de voorganger van de 920 – bleek nog altijd een serieuze investering. Interessant was een toestel mét cardslot om extra mappen toe te voegen. Zoiets als het geheugenkaartje van een digitale camera.
Tomtom One XL Europe is zo’n toestel. Bovendien een beetje “verouderd”, zodat de prijs zakt.
Met de kaarten van de VS (én Canada) erbij was dit een serieus stuk goedkoper dat de 920. Bij Pixmania (www.pixmania.be) was de prijs het laagst, en hebben we daar ook besteld (mijn fototoestel komt ook van ginder).


Hier is 'm dan se: de Tomtom One XL Europe,
kaartje van de USA inbegrepen.

De reis zelf
Het eerste hotel in San Diego wordt waarschijnlijk het Best Western Bayside Inn
Adres: 555 West Ash Street, San Diego, CA 92101. Met dit adres kun je in Googlemaps onmiddelijk uitvissen waar het hotel zich bevindt. Moet je zeker eens doen: http://maps.google.be/
Je klikt dan op de foto, waardoor je een grotere foto krijgt. Daar (op die foto) kun je dan gaan rondwandelen, links, rechts, draaien,... Je krijgt ook een 360-foto --> ziehier wat men bedoelt met “rondkijken”.
Het hotel staat echter nog niet vast.

Wordt vervolgd…

Geen opmerkingen: