zondag 8 juni 2008

Deel 1 - De vlucht en het ruwe plan...

Deze blog is net gestart.
Ik kan dus beginnen met de voorbereidingen die al een tijdje aan de gang zijn. Begin maart 2008 om precies te zijn.

Allee, we zijn vertrokken… Of toch bijna.
Na het wachten op de goedkeuring van Viviane haar congé, de nodige opzoekingen op het internet, vrienden de oren van hun kop zagen om informatie, besprekingen onderling enz… is de beslissing definitief gevallen: in 2008 wordt het de VS van Amerika, meer bepaald voor het grootste deel de staat Californië. Een beetje Arizona, een beetje Utah en een beetje Nevada komen daar ook nog bij.
Na wat gesprekken over voor en tegen, de beste plaats om te starten en zo van die dingen is de keuze gevallen. We zouden kunnen landen in San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, maar San Diego leek ons toch het beste. Deze redelijk grote havenstad is bekend; de stad is ook voor de helft Latino en ligt vlak aan de Mexicaanse grens. Aan de ene kant van de grens San Diego, aan de andere kant Tijuana. Beetje te vergelijken met Adinkerke(B) en Bray Dunes(Fr), maar dan een ietsiepietsie groter…
Het eerste wat we moesten doen is een vlucht zoeken op het Internet die qua prijs meevalt. Van die vlucht hangt nl ook het verdere verloop van de reis vast, de auto die we moeten huren, het eerste hotel in San Diego, enz… Economy class ofcourse ! Ja, anders is het wel te duur.
Na verschillende omzwervingen via American Airlines, Delta Airlines, Brussels Airlines,… zijn we via Connections aangekomen bij United Airlines, wat duidelijk de goedkoopste was --> het scheelt gewoon zo’n 300 euro t.o.v. Delta Airlines, welke lange tijd de favoriet was. Deze vlucht hebben we dan maar geboekt: vertrek op vrijdag 22 augustus, terugkeer op 11 september (ja ik weet het: de bewuste historische datum nine-eleven. Het zal wel meevallen zeker?)
De vlucht staat dus vast. We zullen op 22/8 met een Boeing 777 van UA vliegen op Washington DC, overstap naar Denver, Colorado en 2e overstap naar San Diego, Californië. Reisduur: zo’n 17 uur vanaf Zaventem. En dat is de 2 uur trein + 2 uur vooraf op de luchthaven niet meegerekend. Dus 17 + 4 uur = 21 uur indien er geen vertragingen zijn. Dan nog eens de jetlag erbij… Jaja, je moet er iets voor over hebben. De terugvlucht zal via Washinton alleen gaan, dus maar 1 overstap. Hopelijk reist de bagage ook mee…

Boeing 777 van United Airlines

Next thing to do is het eerste hotel in San Diego reserveren, en het bepalen hoeveel dagen we daar zullen blijven. Ook de auto moet nog bekeken worden. Waarschijnlijk wordt dit geboekt met Alamo.
Tja, een auto in de VS is weer zoiets apart. Om te beginnen is het allemaal “automatic”, dus zonder “vitessen”, iets waar wij niet mee vertrouwd zijn. Bovendien hebben ze daar geen kleine auto’s; het is daar allemaal “big”. Ik heb al eens rondgekeken bij Alamo, ze verhuren er vooral Chevrolet, Chrysler, Dodge, Cadillac,… Allemaal van die joekels.
De volgende stap is dan het bepalen van de rondreis, maar in grote lijnen hebben we het volgende al bepaald, oftewel de voor ons noodzakelijke “stops”. (NP staat voor National Park).
- San Diego, want daar is redelijk veel te zien
- Palm Springs via Anza Borrego Desert State Park.
- Joshua Tree NP
- Grand Canyon NP (Arizona)
- Las Vegas (Nevada)
- Death Valley NP
- Yosemite NP
- San Francisco (zéér interessant)
- Los Angeles (minder interessant – Universal Studios zouden we willen zien)
- San Diego
We hebben 21 dagen waarvan 19 volle dagen in de VS, dus dat moet zeker te doen zijn. Via Googlemaps kun je de reis volledig uitstippelen, met inbegrip van het aantal kilometers en de geschatte tijd. Wel gemakkelijk.
De aankoop van een GPS met de kaarten van Amerika staat ook op het programma. Een TomTom 920 misschien ? Europa & Amerika + Canada zitten daar standaard al in. Met die GPS willen we dan stress-toestanden vermijden, want het zoeken naar de juiste adressen en/of plaatsen kan soms vervelend zijn. Die afstanden zijn daar ook zo groot…
Wat we natuurlijk thuis kunnen doen is de lijst maken met de juiste adressen + eventueel wat extra adressen (voor het geval we tijd overhebben).
In ieder geval, ene wat ik zeker wil doen is de Skywalk aan de westkant van de Grand Canyon. Zie op volgende website:
Skywalk



Wordt vervolgd…

1 opmerking:

Anoniem zei

Succes met de reis! We zullen duimen en aan jullie denken. W+R