vrijdag 20 juni 2008

Deel 12: Los Angeles, Californië naar San Diego, Californië

De laatste rit, van LA terug naar San Diego.


Maandag 8 september.
Spijtig maar helaas, we zijn aan de laatste etappe toegekomen. Vandaag vertrekken we opnieuw naar San Diego, waar het allemaal begonnen is – eigenlijk: waar alles nog moet beginnen…
We verlaten de stad wel in westelijke richting deze keer, vermits we eerst naar Santa Monica willen. Deze stad, onderdeel van groot-LA, is wel beter bekend. Het ligt aan zee (pacific ocean) en is een toeristische trekpleister, vooral voor zijn “sunny beaches” met gemiddeld ongeveer 325 dagen zon per jaar. Heel wat anders dan hier in onze Belgique, waar we al kontent zijn met 325 uren…
Hier de website van Santa Monica.
Een greep uit enkele zeer bekende personen in Santa Monica zijn:
- Bob Dylan (singer/songwriter)
- Miguel Ferrer (akteur)
- Anjelica Huston (aktrice)
- Lorenze Lamas (akteur)
- Robert Redford (akteur/producer/regisseur)
- Christina Ricci (aktrice)
- Robert Trujillo (ene van de rockband Metalica)
Nog wel interessant: Santa Monica wordt ook al eens gebruikt als achtergrond voor films. Wat vooral bekend is, is de Santa Monica Pier en eigenlijk gaan we daar naartoe; er is voldoende parking en niet duur. We kunnen er geruime tijd blijven; San Diego ligt “amper” op 130 mijl. Een superkorte rit dus, vergeleken met sommige andere etappes…



















Toch een detail: het reuzenrad (ferris wheel) heeft 160000 leds die door zonne-energie worden gevoed. Hier kun je het lezen.
Op die Pier ligt ook het fietsverhuur bedrijf “Blazing Saddles” en het is de bedoeling om daar eens te fietsen; vooral de rit naar Venice Beach zou de moeite zijn.
Hier de tekst, gecopieerd van de website van Blazing Saddles:
“Ride them on a special bike track the full length of the beach - so much fun. Rent-a-bike ‘Blazing Saddles’ (9am-6.30pm - $6 per hour)”
6 dollar per uur… Lijkt me niet echt duur. Zouden ze een tandem hebben ? We hebben daar nog nooit mee gereden.















Ofwel doen we wat "inline skeeling". So much fun.
Moet ik wel nog leren...
























Leuk om doen (schijnt het) is fietsen van Santa Monica naar Venice Beach. In Venice woont een aantal bekende mensen, waaronder Julia Roberts, Viggo Mortensen, Kate Beckinsale, Nicolas Cage… In Venice Beach is destijds in 1966 ook de groep The Doors opgericht. Lead zanger Jim Morrison woonde toen in Venice. Hier heb je een map.
En hier nog wat meer leesgenot.

Ook de moeite van een bezoek waard is de Third Street Promenade. De Third Street Promenade is een openlucht-winkelcentrum met zowat 30 blokken huizen (winkels) waar het vooral 's avonds heel gezellig zou zijn.
En hier is van die promenade een walking map.

Na het uitgebreide bezoek aan Santa Monica en omgeving moeten we dan terug de baan op om de laatste rit te doen: van LA terug naar San Diego.
Op deze rit is werkelijk niets spectaculair te beleven. We blijven dan ook op de highway.
Het hotel is hetzelfde als voorheen in San Diego: Best Western Bayside Inn, 555 West Ash Street, San Diego, CA 92101. Dat leek ons het beste.
Het is de bedoeling om nu eens uit te rusten, en eventueel eens te genieten van California’s sunny climat. Eventueel bezoeken we nog wat, of anders huren we weer een fiets. We blijven toch nog een paar dagen.







San Diego Gaslamp Quarter










Deze link toont de laatste rit.


To be continued…

Geen opmerkingen: