vrijdag 15 augustus 2008

Deel 18 – Nog enkele dagen…

Iemand vertelde me onlangs om in Yosemite National Park zeker Glacier Point aan te doen.
Alhoewel ik het bestaan ervan kende en reeds foto’s had gezien, heb ik deze toch niet opgenomen in de te volgen route door het park. Waarom weet ik niet (meer). Het zal wel een reden gehad hebben.
Glacier Point is een uitzichtpunt boven Yosemite Valley en ligt op een hoogte van 7214 feet (2,199 m). Op dit punt krijgen we een schitterend uitzicht over het park, inbegrepen Yosemite Falls, Half Dome, Vernal Fall, Nevada Fall, en Clouds Rest.
In de zomer is Glacier Point veelal druk bezocht door toeristen en is een tourbus (in het park) aangewezen als middel om de rondrit te doen. Het is wel 4 uur met de bus, dus voor ons niet aan de orde.
Andere hoogtepunten naast Glacier Point, is de Tioga Road, de hoogst gelegen weg in de VS, en Olmsted Point gelegen langs de Tioga Road.
Meer info: Glacier Point
Nu ja, we gaan het parcours in Yosemite NP toch maar eens herbekijken.
Met Google Maps is het simpel om wat te trekken en te duwen aan de te volgen route en op die manier wat extra toe te voegen. Een eindje in het park, op de CA-41 moeten we rechts afslaan en Glacier Point Rd volgen voor ong. 16 mijl, en moeten we dezelfde weg terug doen om op de oorspronkelijke route te geraken. Het totaal komt dan op zo’n 32 mijl extra – zeg maar 51 km. Een redelijke stuk erbij als je bedenkt dat we reeds met een krap schema zitten. De volledige rit, van Visalia naar Mariposa gaat van 245 mijl naar 277 mijl, oftewel omgerekend in onze maten: van 392 km naar 443 km, de totale tijd wordt dan ± 6uur en 40 minuten achter het stuur. Zeker niet gering…
Een oplossing is om de weg langs Tioga Rd wat in te korten, maar dan bestaat de kans dat we Olmsted Point missen. Het wordt weer keuzes maken…


Het rode gedeelte is de te volgen weg (heen en terug) naar Glacier Point.
De bovenste blauwe lijn is de Tioga Rd, welke we evt. kunnen inkorten.

To be continued ???